diumenge, 3 d’abril del 2016

Superaliments

Qui no ha sentit la paraula superaliment últimament? En veiem publicacions a les revistes, a les xarxes socials, als diaris, als programes de la televisió, estan a tot arreu però són un mite o una realitat?

És un corrent en el camp de la nutrició que anomena superaliments els aliments que tenen un valor nutricional molt alt malgrat que se’n mengi una quantitat petita.
Principalment són fruites i vegetals amb un valor nutricional molt alt que contenen molts antioxidants, proteïnes, àcids grassos essencials, minerals, fibra i altres nutrients essencials beneficiosos per a la salut. 

El valor nutricional és la relació entre les calories i els micronutrients que aporta un aliment. La majoria dels superaliments contenen molts micronutrients valuosos i ens aporten poques calories.

Superaliments verds:
Els superaliments de color verd tenen una de les concentracions més altes de nutrients fàcilment digeribles, compostos per cremar greixos, vitamines i minerals. Contenen una gran varietat de substàncies beneficioses com ara proteïnes, fitoquímics proactius i bacteris saludables que ens permeten reconstruir teixits musculars, millorar el funcionament del sistema digestiu i protegir-nos de malalties i infeccions.
També  fan que la producció d’hemoglobina a la sang augmenti ja que són molt rics en clorofil·la i aquesta té una estructura mol·lecular molt similar a la de la sang.

Alguns exemples en són els brots i germinatsvegetals de fulla verda i aliments com el germinat de blat, i les microalgues espirulina i clorel·la.


Fruits i llavors superaliments:

Aquests superaliments són famosos perquè contenen molts antioxidants, que s’encarreguen de combatre els radicals lliures responsables del deteriorament de les cèl·lules i, per tant, de l’envelliment de l’organisme. 
Quan el cos té uns nivells elevats de radicals lliures, el sistema immunològic es debilita i comencen a aparèixer malalties, per aixó hem de consumir molts fruits secs i llavors.

Alguns exemples són: 
El cacau cru: És l’aliment amb una concentració d’antioxidants més elevada del planeta.
Les baies de Goji, el camu-camu i l’açaí: Són fruits molt rics en antioxidants, sobretot en vitamina C.

Resultado de imagen para baies de goji
baies de Goji
El coco: És un dels aliments amb més electròlits de la natura. Els electròlits són sals ionitzades a les cèl·lules que transporten l’energia dins el cos (actua com les begudes energètiques).
Les llavors de cànem, de lli i de chía: Són riques en àcids grassos essencials omega-3 i omega-6.
Resultado de imagen para llavors de canem lli i chia
Chía
Resultado de imagen para açai
La maca: És una arrel originaria del Perú que es fa servir com a complement energètic, ja que aporta força i resistència.
El baobab: És originari de Sud-àfrica i és molt ric en fibra soluble, potassi, magnesi i calci.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada